Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000, след като надигра Райли Опелка в два тайбрека – 7-6 (3), 7-6 (5), за около два часа и 15 минути игра.

Шампионът на Аустрелиън Оупън и Акапулко взе откриващата част, която мина под диктовката на сервиращите, след дълъг гейм, в който бе по-солиден от двамата и спечели след 7-3 точки. Във втория представителят на домакините стигна до първия пробив в двубоя в петия гейм, който след това затвърди на собствен сервис. Испанският матадор обаче се върна бързо в битката за сета, а след това спорът бе решен от нов тайбрек.

В него Надал стигна до три мачбола при 6-3. Опелка спаси две от точките, но капитулира при третата и така трикратният шампион в турнира стигна до последните осем в надпреварата за 12-и път в своята кариера. За него това бе 18-а поредна победа от началото на годината, като той продължава да няма поражение. Следващият му опонент е старият познайник Ник Кирьос. Ексцентричният австралиец се класира за 1/4-финалите без игра след отказа на Яник Синер от Италия. Другият четвъртфинал в горната половина противопоставя действащия шампион в калифорнийската пустиня Камерън Нори, елиминирал американеца Дженсън Бруксби в два сета, и Карлос Алкарас от Испания, който се справи с френския ветеран Гаел Монфис.

В долната част на схемата нашият Григор Димитров елиминира Джон Иснър и продължава без загубен сет от началото на надпреварата. Той ще се изправи срещу седмия поставен Андрей Рубльов от Русия, който отстрани поляка Хуберт Хуркач. В другата двойка съперници са 20-ият в схемата представител на домакините Тейлър Фриц, който обърна австралиеца Алекс Де Минор и спечели след тайбрек в третата част, и Миомир Кецманович от Сърбия, елиминирал шестия поставен италианец Матео Беретини също в три сета.