Феликс Оже-Алиасим спечели турнира по тенис в Ротердам, след като на финала се наложи с 6:4, 6:2 над номер 1 в схемата Стефанос Циципас. Циципас беше сочен за фаворит и се беше устремил към осмата си титла в кариерата. Гъркът беше сочен за фаворит и се беше устремил към осмата си титла в кариерата.

21-годишният канадец буквално прекъсна черна серия, след като до момента имаше осем поражения на финали от 2019-а година насам. Поставен под номер 3 в схемата, Оже-Алиасим вкара три аса, спечели 93 процентна от първи сервис, доста по-добра статистика от тази на Циципас в цялата среща.

Той печели трета победа в осем мача срещу гръцкия съперник, а също така при доминиращото си представяне не позволи нито един брейк-пойнт. Отделно от това, Оже-Алиасим направи три пробива в мача.

Гръцкият състезател, който обикновено разчита на силен начален удар, този път тотално не успя да намери ритъма. Той направи четири двойни грешки в мача, а също така спечели 31 точки от 55 при свое подаване. Но също така зле беше и вторият му сервис, който му осигури едва 33 процента от точките.