Отборът на Света се завърна в борбата за първа титла от отборния турнир Лейвър Къп, след като в първия мач от последния ден на надпреварата Феликс Оже-Алиасим и Джак Сок обърнаха тандема от Европа Матео Беретини и Анди Мъри на двойки с 2-6, 6-3, 10-8. По този начин Света съкрати изоставането си и в момента губи със само една точка – 7-8, преди трите мача на сингъл до края на деня.

Европейците, водени от капитана Бьорн Борг, влязоха в срещата с комфортен аванс от 8-4, след като се откъснаха напред след силното представяне на Новак Джокович, взел срещите си на сингъл и на двойки в събота вечер. Беретини и Мъри изиграха силен откриващ сет и след два пробива поведоха в резултата. Втората част започна с ранен брейк за Света, а той се оказа ключов за възстановяването на паритета. В супертайбрека Европа дръпна с 4-2 точки, но съперниците им влязоха в поредица от четири безответни. В крайна сметка, Сок приключи нещата с чудесно воле на мрежата.

Предстоят три двубоя на сингъл, които ще определят и новия носител на трофея. Джокович ще се изправи срещу Оже-Алиасим, а след това Стефанос Циципас играе с Франсис Тиафо, а Каспер Рууд с Тейлър Фриц. Ако един от двата отбора спечели следващите две срещи на сингъл, то той ще триумфира. При разменени победи, мачът между Рууд и Фриц ще реши и новия победител.