Канадският тийнейджър Феликс Оже-Алиасим продължи с отличното си представяне на турнира от сериите АТР 500 в Куинс Клъб и се класира за полуфиналите на надпреварата, след като победи водача в схемата Стефанос Циципас със 7-5, 6-2.

Вчера най-младият тенисист в топ 100 на световната ранглиста записа две победи над Григор Димитров и Ник Кирьос, а днес той успя да се справи и със световния номер 6. Първият сет на двубоя вървеше на сервис до заключителната част, когато Оже-Алиасим успя да стигне до пробив и с това да спечели частта. Във втория сет 18-годишният канадец доминираше на корта и проби два пъти съперника си, за да затвори мача след час и 38 минути игра. Оже-Алиасим игра силно във важните моменти, като отрази всички седем възможности за пробив, които се откриха пред опонента му и завърши срещата с девет аса. За място на финала той ще спори с шестия поставен Милош Раонич или испанеца Фелисиано Лопес.

За полуфиналите се класира и французинът Жил Симон след победа над сънародника си Никола Маю със 7-6, (5), 5-7, 7-6(). На полуфиналите опитният Симон ще срещне четвъртия поставен Данийл Медведев, който по-рано днес записа чист успех над Диего Шварцман. /БГНЕС