Един от големите таланти на българския тенис Александър Лазаров отпадна от Garanti Koza Sofia Open след поражение в първия кръг с 6:7(0), 2:6 от №92 в световната ранглиста Раду Албот.

19-годишният ни тенисист показа, че бъдещето пред него е светло, но по-големият опит на съперника се оказа решаващ за крайния изход на двубоя.

Въпреки разликата от почти 500 места между двамата, в големи периоди от мача световният №599 играеше като равен с равен със съперника си.

Всъщност, в почти целия първи сет Лазаров надиграваше молдовеца, но неопитност и нервност му попречиха да вземе минимум един сет.

Особено в началото, Лазаров впечатли с мощен и добре насочен сервис, както и уверена игра от дъното на корта с добри изпълнения както от форхенд, така и от бекхенд.

Постепенно обаче грешките зачестиха, а Албот се възползва и си осигури място във втория кръг на турнира, където негов съперник ще бъде Давид Гофен. Още първият гейм в мача подсказа, че в този мач Лазаров далеч не е аутсайдер. Той стигна до шанс за ранен пробив, който обаче Албот спаси. Последва перфектен гейм на 0 за нашето момче, след което нов прекрасен гейм завърши с пробив в негова полза от общо третия му шанс. Оттам нататък Лазаров продължи да играе перфектно на свой начален удар като в първите си четири сервис гейма даде на съперника си едва две точки.

Албот обаче също стабилизира играта си и взимаше сравнително лесно геймовете си. Така се стигна до 5:4 в полза на българина, който сервираше за спечелване на сета. За съжаление в този момент нервите на младока не издържаха, неговият първи сервис се изгуби и след няколко грешки пробивът бе върнат. Малко след това Лазаров вече сервираше за остане в сета и се справи. В последвалия тайбрек обаче нещата се стекоха по лош начин за таланта ни още от самото начало и след 7:0 за Албот първият сет бе в историята.

Ядосан от пропуснатия шанс, Лазаров започна лошо и втория сет. Албот постигна ранен пробив, а в един момент бе спечелил 16 последователни разигравания. Българинът все пак се съвзе, взе следващото си подаване, след което дори успя да върне пробива. Първият му брейкбол бе отразен след мощния сервис на съперника, но успешно оспорване на съдийско решение му осигури нов, след който Лазаров изравни за 2:2.

За съжаление леки неточности от ракетата на българина доведоха до нов пробив в полза на съперника му, който след това набързо поведе с 4:2. Албот постигна още един пробив и при 5:2 сервираше за спечелване на мача. Лазаров обаче не се отказа от битката и след като спаси един мачбол, дори стигна до точка за връщане на един от пробивите.

Албот все пак се спаси и след 1:13 часа топка в аут на Лазаров сложи край на мача.

Григор за трудния път обратно към върха и големите цели

Гришо ще играе в ATP турнир, а не в Холивуд!

Водачът в квалификациите с поражение на Sofia Open


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !