Подготовката на Новак Джокович за Аустрелиън Оупън претърпя крах на полуфинала в Доха. Световният №1 в тениса допусна загуба с 3:6, 7:6(6), 4:6 от 24-ия в света Роберто Баутиста Агут.

Испанецът загуби първия си сет през тази седмица след тайбрек, но намери нужната сила, за да затвори мача в Дубай и да стигне до първия си финал през сезона в ATP. Агут се нуждаеше от само един мачпойнт, за да затвори успеха си след два часа и 35 минути и да стигне до финала.Там той ще играе срещу Томаш Бердих или Марко Чекинато във финалния мач в събота.

Това пък беше пореден мач, в който Ноле губи сет, след като го направи и при победите си (бел.ред: над Мартон Фукшович и Николоз Басилашвили). Този път обаче не се стигна до краен успех.

Първата част от мача стартира силно за Джокера, който надделя при първия сервис на Агут и записа пробив, който му донесе резултат 3:0. Последва уверена игра от сърбина, който приключи първия сет при 6:3.

Втората част започнаха колебливи изяви от страна на Ноле, койо трябваше да спасява две поредни точки за пробив. Сърбинът успя и имаше шанс да спечели мача на нула, след като проби за 4:3, но допусна бърз пробив, което донесе много нерви на Джокович. Сърбинът строши ракетата си, а сетът се доигра в тайбрек, където испанецът бе по-увереният тенисист и така се стигна до трета част.

Там Агут стартира ударно с пробив, повеждайки с 2:0. До края на сета Ноле не намери отговор на сервиза на Баутиста Агут, който приключи мача в Доха.