Осемте най-добри тенисисти в АТР на сингъл през 2018, както и осемте най-добри двойки за сезона се събраха в лондонския парламент за официалното откриване на Финалите на АТР в петък вечер.

Играчите направиха това по много интересен начин като се качиха на прочутото лондонско метро, с което минаха от Северен Гринуич до Уестминстър.

"Въпреки че най-вероятно всички ние сме се качвали в метрото 1-2 пъти, това беше много различно", споделя световният Джон Иснър, който заедно с Кей Нишикори попадна в турнира заради отказа на контузените Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро. "Много приятен начин да влезем. Имаше доста изненадани погледи на хората, особено когато Роджър и Новак минаха. Беше доста приятно."

За Кевин Андерсън пък пътуването в метрото не е нещо ново. "Взимаме метрото почти всяка година от мястото, където оставаме до Уимбълдън. Ходим и в града, така че знам някои от линиите. Но този път беше различно, много вълнуващо."

Играчите действително се насладиха на пътуването и се спряха при всеки желаещ за снимка или автограф.

По време на самото парти пък бяха наградени отличените в различни категории през годината. Новак Джокович и треньорът му Мариан Вайда бяха отличени за Завръщане на годината, а Роджър Федерер отново бе избран за Любимец на феновете.

Томи Робредо получи наградата "Артър Аш" за хуманитарна дейност, а Рафаел Надал, който обаче нямаше как да присъства, взе статуетката "Стефан Едберг" за спортсменство.

Финалите на АТР стартират в неделя като на сингъл надпреварата ще открият Кевин Андерсън и Доминик Тийм, след което във вечерната сесия ще видим Роджър Федерер и Кей Нишикори.