Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на Мастърса в Синсинати. Рекордьорът по титли от Големия шлем отстъпи с 6-7(9), 6-4, 3-6 на хърватина Борна Чорич, който след три часа на корта записа едва петата си победа от март месец насам.

За легендарния испански тенисист това бе завръщане след шестседмична пауза. Носителят на 22 титли от Големия шлем Надал не бе играл официален мач от 6 юли заради контузията, която го принуди да се откаже от полуфиналите на „Уимбълдън“.

При 4-5 в първия сет дойде едночасово прекъсване заради дъжд. След подновяването на играта се стигна до тайбрек. Надал обърна от 2-4, но пропусна воле при 6-5. При третия сетбол на хърватина Рафа направи двойна грешка и му позволи да поведе в резултата. Един-единствен брейкбол в оспорвания втори сет бе достатъчен за испанеца, за да се върне в срещата. Чорич реализира първия си пробив в двубоя чак в средата на третия сет, след което поддържаше контрол над срещата и заслужено спечели.

Сега му предстои сблъсък с Роберто Баутиста Агут, който елиминира Маркос Гирон с 6-3 6-3.

„До Ню Йорк остава седмица и половина, така че съм тъжен, че няма да играя повече тук. Трябва да се настроя за Големия шлем“, коментира 36-годишният Надал, който не даде някакви признаци, че травмата все още го измъчва.

„Трябват ми повече тренировки, за да подобря формата си. Трябва ми време. Днес не бях готов да победя. Важното е да остана здрав. Контузията беше трудна да овладяване“, добави испанецът.

Поражението сложи край на надеждите на Рафа приключва да се върне на върха на класирането в световната ранглиста в началото на следващата седмица. Той ще има нов шанс да задмине Александър Зверев и Даниил Медведев на Ю Ес Оупън.