Бившият номер едно в света Рафаел Надал изигра първия си мач след финала на Аустрелиън Оупън, в който беше прегазен от Новак Джокович. Месец по-късно той излезе на корта в Акапулко, където постигна сравнително лесна победа над германския ветеран Миша Зверев в два сета - 6:3, 6:3. 

Поставеният под номер едно в схемата нямаше особени проблеми с опонента си. Първият сет беше решн от един пробив, реализиран от испанеца още в четвъртия гейм. Впсоледствие той пропиля един сетбол на сервис на Зверев, но при втория, вече на свое подаване, затвори частта при 6:3 в своя полза. 

Във втория сет картината не се промени особено. Германецът спаси ранна възможност за пробив, но капитулира в решителния седми гейм. След това Надал реализира още един пробив и повтори това 6:3, за да затвори мача на сметката си. 

Така във втория кръг испанецът ще се изправи срещу "подводния камък" в схемата Ник Кириос, който се справи също в два сета с италианеца Андреас Сепи. Австралиецът надделя със 7:5, 6:3 и си осигури среща с големия фаворит. 

По-малкият брат Зверев също продължава напред. Саша се справи с квалификанта Алексей Попирин с 2:0 сета след 6:3, 6:3 и така отсрами семейната чест в мексиканския курорт. Мачът му се отрази по начин, подобен на мача на Надал с по-големия му брат. 

Той реализира ранен и късен пробив в първия сет, а вторият беше решен от един такъв и в крайна сметка германецът се класира за втория кръг. Там ще срещне испанския ветеран Давид Ферер, който играе последните мачове в кариерата си и се класира за там след победа над Тенис Сандгрен. 

Ето и резултатите от първия кръг в Акапулко от изминалата нощ: 

Мариус Копил - Диего Шварцман 3:6, 6:4, 1:6

Джон Иснър - Адриен Манарино 6:3, 4:6, 6:3

Камерън Нори - Йошихито Нишиока 6:2, 2:6, 6:2

Ник Кириос - Андреас Сепи 6:3, 7:5

Алексей Попирин - Саша Зверев 3:6, 3:6

Сам Куери - Гийермо Гарсия Лопес 6:3, 6:2

Рафаел Надал - Миша Зверев 6:3, 6:3

Алекс де Минор - Николас Хари 7:6, 7:6

Макензи МакДоналд - Емилио Нава 6:1, 6:3

Душан Лайович - Фелисиано Лопес 7:6, 2:6, 5:7

Тенис Сандгрен - Давид Ферер 6:7, 6:7