През тази година Григор Димитров се включи в едно страхотно събитие след края на сезона. Българинът бе сред тенис звездите на специалния благотворителен тенис турнир, организиран от милиардера Сър Ричард Брансън и провеждан на райския му личен остров Некер.

Десетина дни след края на страхотното шоу, самият Брансън намери време, за да разкаже за турнира чрез своя блог в сайта на неговата компания Virgin.

В разказа си Брансън говори и за Григор като споделя страхотни думи за българския тенисист. Британецът разкрива, че на Некер е тренирал с Димитров сутрин и вечер, а двамата дори са спечелили заедно демонстративен мач.

Ето целият разказ на Брансън:

Преди 5 години стартирахме уникален тенис турнир - Купа Некер. Опитвам да я спечеля оттогава. Всичко от контузии до форма, от пътувания до Новак Джокович, се изпречваше на пътя ми. Но тази година, бях в най-добрата форма, в която съм бил от десетилетия, тренирах всекидневно и бях готов да се боря за титлата.

Имахме прекрасна група от настоящи тенис професионалисти като Григор Димитров, Каролине Вожнячки, Александър Долгополов, Никол Гибс и Виктор Троицки тук на остров Некер, както и легенди на играта като Щефан Едберг и Тод Мартин. Те се присъединиха към група от нетърпеливи аматьори, включително и моя милост, за малко забавления на и извън корта.

Сменяхме партньорите си във формат всеки срещу всеки, запазвайки вълнението за всички, независимо дали нашите победители от конкурса на Virgin Active или топ играчите като Каролине и Григор. Очевидно има огромна разлика между топ професионалистите и останалите , но всички те са абсолютно прекрасни и знаят как да направят случващото се истинска наслада за играчите и зрителите.

Имах късмета да играя с Григор сутрин и вечер преди и след мачовете от турнира. Той често е сравняван с Роджър Федерер и беше страхотно да видя играта му отблизо. Той определено има таланта да стигне до върха в играта.

Сигурен съм обаче че Анди Мъри и Новак Джокович няма да сдадат местата си на върха на тениса без голяма битка. Огромна привилегия е за всички нас да наблюдаваме такова изключително поколение от играчи. Анди напълно заслужаваше да завърши като №1 в световната ранглиста. Той има отворена покана да се присъедини към нас за мача на Некер (а Новак също е добре дошъл винаги, разбира се!)

...

Извън спорта, имаше достатъчно време за всички да се насладят на острова, както и на някои фантастични партита, на които се присъедини и Джоан (съпругата на Брансън б.р.). Обичам тази снимка а нас двамата от една от вечерите - тя все още ме обича!

О, и кой спечели Купа Некер 2016 в крайна сметка? Стигнах до финала с Жан Филип Блоше и Фред Блоше (братята се сменяха по време на мача) като мои партньори. Загубихме за малко в мач срещу Боб Зангрило и Виктор Троицки.

Но все пак имаше време за предизвикателството "Манекен", с което сме още по-горди от факта, че аз и Григор спечелихме демонстративен мач срещу Александър Долгополов и Робин Тик! След това Робин пя на партито "Края на света", за да завършим пореден прекрасен турнир за Купа Некер. Сега трябва да се върна в тренировките, ако искам да спечеля трофея следващата година!

 

#mannequinchallenge at the #neckercup with @grigordimitrov @neckercup @virginlimitededition @neckerislandtennis

A video posted by Richard Branson (@richardbranson) on

Ето още от преживяванията на Григор Димитров на остров Некер:

На Григор Димитров определено не му е зле с тази компания!
Григор плени социалните мрежи със солидна гъвкавост
Гришо и Ричард Брансън също замръзнаха в новата мания
Уоу: Григор Димитров показа рая във видео
Гришо впечатли с любопитен начин за разхлада
Григор отново разтуптя женските сърца
Тенисистки по оскъдно облекло се въртят около Гришо на Некер
Гришо си гледа кефа на богаташки остров /видео/