Даниил Медведев сложи край на серията си от загуби срещу Роберто Баутиста Агут, за да се класира за полуфиналите на тенис турнира в Хале. Световният №1 записа първа победа от четири мача срещу испанеца - 6-2, 6-4. Следващият съперник на Медведев ще бъде представител на домакините - Оскар Оте, който по-рано днес елиминира Карен Хачанов (Рус) с 4-6, 7-6(5), 6-4.

Срещата между Медведев и Агут стартира отлично за седмия поставен, който спечели първите си две подавания и достигна до последователни точки за пробив при 2-1 в своя полза. Медведев обаче въобще не се притесни и остана верен на безгрешната си игра от основната линия, с чиято помощ се измъкна от трудната ситуация. Фаворитът имаше пълно надмощие в продължителните размени от дъното на корта, а също така можеше да разчита на мощния си начален удар и влезе в поредица от пет последователно спечелени гейма, с което прибави откриващия сет към актива си.

Втората част отново започна трудно за световния №1, но той показваше най-добрия си тенис под напрежение, докато неговият опонент беше твърде пасивен във важните моменти и изпусна поредица от възможности да се върне обратно в мача. В крайна сметка московчанинът заличи цели седем брейкбола и се възползва от единствения си такъв в хода на сета, за да си осигури място във финалната четворката на надпреварата в Хале.