С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов и втората на Парагвай - Ернандо Ескура ще бъде открита срещата между двата отбора от турнира за Купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребий за двубоя от плейофите в Световна група II на световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 4-5 март в столичната зала "София".
 
Във втория сингъл в петък един срещу друг ще се изправят втората ни ракета Александър Лазаров (номер 409 в световната ранглиста) и първият избор на южноамериканците Даниел Вайехо (1985).
 
Програмата в събота ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Хуан Борба и Даниел Вайехо. Следват мачовете на сингъл между първите ракети Кузманов и Вайехо и между вторите - Лазаров и Ескура.
 
Във всеки от двата състезателни дни мачовете ще започват в 16:00 часа. Входът за публиката е свободен, като след получено разрешение от Министерството на здравеопазването ще може да бъде запълнен пълният капацитет на залата от 500 седящи места. Единственото условие е всеки зрител да притежава валиден сертификат и/или отрицателен резултат от тест за КОВИД-19 и да носи предпазна маска.
 
Водещ на церемонията за жребия беше супервайзърът на мача България - Парагвай Мария Кристина Барбарано от Италия. В присъствието на двамата капитани Валентин Димов и Рамон Делгадо за тегленето помогна националният треньор Даниел Ангелов.
 
Преди началото на церемонията членът на УС на БФТ Юлиян Михов прочете поздравителен адрес към гостите на испански език от името на президента на федерацията Стефан Цветков.
 
"Бих искал да кажа добре дошли на целия отбор на Парагвай за Купа "Дейвис", който пристигна в София за тенис мача срещу българския отбор този уикенд. Тенисът ме вдъхновява силно и се надявам, че ще видим много високо ниво на играта и на феърплея между нашите два отбора. Това означава много и представлява важността на тениса и на спорта като цяло за поддържане на един по-добър свят и приятелство между две държави. Надявам се София да ви хареса, много красив град с много дружелюбни хора. Бях в Асунсион преди 22 години и имам много хубави и интересни спомени. Бих се радвал скоро да се върна в Парагвай", се казва в поздравлението на Стефан Цветков.