Рафаел Надал влезе в историята на тениса с поредния си впечатляващ рекорд. Краля на клея за пореден път доказа прозвището си, след като спечели Мастърс турнира в Монте Карло за рекорден десети път. 

До този момент нито един тенисист в историята не бе печелил един и същи турнир толкова пъти, но испанецът го направи след 6:1, 6:3 над своя сънародник Алберт Рамос-Виньолас във финалния сблъсък.

Рекордьорът Надал: Благодаря на живота за всичко

Надал продължи отличното си представяне през годината и стигна до първия си трофей за 2017, след като във финала не остави шансове на своя съперник.

За Рамос-Виньолас това бе първи финал на турнир от сериите Мастърс, а въпреки напрежението той направи всичко, за да се противопостави на Надал. Съперникът му обаче просто бе по-добрият на корта и с много концентрирана игра стигна до големия успех.

Мачът продължи час и 15 минути, а Краля на клея реши всичко с по два протива във всеки един от сетовете.

За Надал това е и рекордна титла №50 на клей и общо 70-а в кариерата му. Той вече има и 29 трофея от Мастърс турнири като е само на една от рекордьора по този показател Новак Джокович. С успеха испанецът ще се изкачи до пето място в световната ранглиста. След перфектната си седмица пък Рамос-Виньолас за първи път в кариерата си ще влезе в топ 20, заемайки 19-а позиция през следващата седмица.

И двамата финалисти се отправят към Барселона, където през следващата седмица ще участват на турнира от сериите АТП 500. На него Надал също ще опита да достигне до 10-ата си титла от надпреварата.