Себастиан Корда достигна четвъртфиналите на турнира в Куинс Клъб, след като се наложи над сънародника си Франсис Тиафо в изцяло американски сблъсък със 7:6 (2), 6:3 за около час и 20 минути игра.

Корда се изправи  срещу намиращия се в страхотна форма Тиафо, който триумфира в Щутгарт миналата седмица и започна с чист успех над Ботик ван де Зандсхулп в Лондон, но успя да пречупи съпротивата на своя сънародник. Първият сет мина под диктовката на сервиращите, като Корда единствен имаше точка за пробив в 11-ия гейм, която не оползотвори. Стигна се до тайбрек, в който 32-ият в света спечели с категоричното 7:2 точки.

Втората част започна с брейк за Тиафо, но това бе и последният силен момент за него в срещата. Корда не само върна пробива, но направи още един, след което довърши спокойно нещата в своя полза. Той загуби само четири точки на първи сервис, като приключи с 15 аса и общо 25 уинъра срещу 10 непредизвикани грешки. Тиафо направи едва девет печеливши удара срещу седем непредизвикани.

Съперник на Корда в четвъртфиналите ще бъде петият в схемата Камерън Нори. Представителят на домакините обърна финалиста в Хертогенбош Джордан Томпсън от Австралия. Другият ясен 1/4-финал при мъжете противопоставя шестият и вторият в схемата съответно Лоренцо Музети и Холгер Руне.