Ник Кирьос и Каспър Рууд определено не се долюбват, но показаха напълно коректно поведение в сблъсъка помежду си на Мастърса в Индиън Уелс, спечелен от австрелийската ракета с 6:4, 6:4. Срещата между двамата протече в духа на феърплея, за което атестат бяха множеството ръкопляскания от двете страни на мрежата. Ексцентричният австралиец взе реванш за загубата си в Рим и записа първа победа над Топ 10 тенисист от близо 2 години. За Кирьос предстои още по-сериозно изпитание, тъй като за първи път ще се изправи срещу Яник Синер.

Двубоят започна по най-добрия възможен начин за Кирьос, който проби още в първия гейм, след като се възползва от грешките на норвежеца. Оттам насетне австралиецът се концентрира главно върху своите подавания и гледаше да рискува максимално от ретур, избягвайки по-дълготрайни размени. Това му носеше спорадични успехи и скандинавецът ставаше все по-уверен от сервис линията, но не успя да преодолее аванса на съперника.

Кирьос продължи да бъде по-активен от съперника си и във втората част, в която можехме да видим игра на един дъх от страна на шампиона на двойки от Аустрелиън Оупън, който се откъсна напред с раннореализиран брейк, класирал го за осминафиналната фаза.