Намиращият се на 2-о място в схемата на турнира по тенис за мъже в Оукланд (Нова Зеландия) Камерън Нори продължава да демонстрира добра форма пред иначалото на Аустрелиън Оупън. Днес във втория кръг британецът се наложи за два часа и половина над 19-годишния французин Люка ван Аш с 6:3, 6:7 (6), 6:1 и на четвъртфинал ще срещне Алехандро Табильо (Чили).

Но въпреки че изоставаше в първия сет, а във втория Нори беше само на мач-пойнт от спечелване на тайбрека, младият френски тенисист успя да измъкне частта и да прати мача в трети сет. И така започна и последната част – Люка ван Аш направи пробив и поведе. Но след това не взе нито гейм и така Нори, който е номер 19 в схемата на Откритото първенство на Австралия, победи с 6:1 и 2-1 сета.

Табильо, който е на 82-о място в ранглистата на АТР, се справи с Ботик ван де Зандсхулп бързичко за малко над час и в два сета – 7:5, 6:3.

Възходящо върви и сезонът за 21-годишния американец Бен Шелтън. Той също е на четвъртфинал, побеждавайки Фабиан Марожан (Унгария) с 6:3, 6:4.

Снимки: Gulliver/GettyImages
25 снимки

Стъпвайки на корта за първи път в кариерата си като номер 1 в схемата, Шелтън успя да обърне хода на мача след ранен пробив в първия сет и след 71 минути преодоля унгарския си съперник.

"Много е трудно да се играе срещу Фабиан. Имам няколко мача на турнири от веригата Чаънджър и със сигурност балансът ми не е положителен. Има победа и срещу Карлос Алкарас, което е достатъчно доказателство за качествата му", доволен беше Шелтън след края на срещата.

Шелтън, който вкара 30 уинъра и реализира 10 аса в мача, ще срещне на четвъртфинал Роберто Карбайес Байена (Испания), който отстрани Себастиан Офнер със 7:5, 6:3.

Французинът Артюр Филс, участник в турнира на младите таланти NextGenFinals, също отива напред след много солидно представяне. Филс отстрани Нуно Боржес с 6:2, 6:0 само за 52 минути. Той реализира 5 от открилите му се 7 точки за пробив. 19-годишният французин стигна за първи път в кариерата си два четвъртфинала на турнир от АТР след този в Хонконг миналата седмица. / БТА