Хуберт Хуркач е първият финалист на Мастърса в Шанхай. Полякът надигра Себастиан Корда с 6:3, 6:4. Мачът продължи 1 час и 16 минути.

Хуркач, №17 в света, не направи нито една двойна грешка и реализира 2 от 4 точки за пробив. Съперникът му заби 9 аса, но не се възползва от нито една от възможностите за брейк .

Корда опита да постави Хуркач под напрежение, но неговият ретур бе на много високо ниво. След равностойното начало много по-големият опит на поляка в подобни мачове си пролича и той търпеливо дочака моментите за атака. След много дълъг и оспорван шести гейм, в който изоставаше с 0:30, Хуркач реализира първия пробив в мача, който впоследствие затвърди за 5:2.

Корда прекъсна серията на опонента си, но не за дълго, тъй като световният №17 приключи откриващия сет с гейм на нула за 6:3.

Доминацията на Хуркач продължи и във втория сет, когато той поведе с 2:0 след ранен пробив. Този брейк се оказа последният в мача, тъй като полякът продължи да бъде безупречен при подаванията си и триумфира с 6:3, 6:4 след 75 минути игра.

На финала 26-годишният поляк ще играе с победителя от мача между Григор Димитров и Андрей Рубльов.