Поставеният под номер 1 в схемата на турнира в Бризбейн Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на надпреварата. В мач от втория кръг датският тенисист надделя над руснака Александър Шевченко с 6:4, 5:7, 6:2.

Датчанинът имаше предимство в играта в големи периоди от мача, но успя да пречупи съпротивата на Шевченко чак в началото на третия сет, когато спечели четири последователни гейма, за да поведе с 4:0. Спадът в представянето на руснака дойде точно след спечеления втори сет, който бе затворен с единствения за него пробив в срещата.

Преди това Руне контролираше играта, като реши първия сет с с брейк в средата му за 4:3.

На четвъртфиналите Руне ще срещне австралиеца Джеймс Дъкуорт. Представителят на домакините направи обрат срещу германеца Яник Ханфман и го отстрани след 4:6, 6:1, 7:6(2). Критичният момент за Дъкуорт бе в десетия гейм на третия сет, когато на свой сервис трябваше да отрази два мачбола за Ханфман.

В другия четвъртфинален мач в горната половина на схемата ще се срещнат италианецът Матео Арналди и руснакът Роман Сафиулин.

Арналди спечели с 6:4, 3:6, 7:5 срещу Лукаш Клайн от Словакия, докато Сафиулин навакса изоставане от пробив в решителния трети сет и спаси пет мачбола, за да отстрани австралиеца Алексей Попирин след 6:7(9), 6:4, 7:6(3).

Наградният фонд на турнира в Бризбейн е 661 585 щатски долара. / БТА