В последните дни, по време на Откритото първенство на Австралия по тенис, феновете на Григор Димитров забелязаха няколко любопитни гривни, които той носи. По време на мачовете в Мелбърн българинът старателно ги крие под лентата за китки на популярна спортна марка, която поставя на дясната си ръка.

В останалото време гривните могат да бъдат видени от всички. Впечатление обаче правят най-вече, когато ракетата ни поставя ръцете си отпред на масата на официалните пресконференции след двубоите.

Любопитното е, че те са изработени от френската компания за луксозни бижута - Van Cleef & Arpels, която има самостоятелни бутици из цял свят. Разбира се, изделията им се предлагат и онлайн. Фирмата е основана през 1896 година в Париж. Едно от бижутата на компанията, направено през 1936 година е продадено на търг на Кристис през 2009 година за сумата от 326 500 долара.

Гривните, които Григор Димитров носи, са вдъхновени от четирилистните детелини. Както е известно те са символ на късмета и успеха.

Този тип бижута обаче са предназначени предимно за жени. Затова и предположенията дали не са му подарени, или само временно предоставени, за да му носят успех, започват да блуждаят в пространството.  Интересно е, и дали тук не е замесено името на неговата приятелка Никол Шерцингер.

Този мотив  се използва от компанията още от 1968 година и бързо се налага като тяхна емблема. В продължение на четири десетилетия този тип бижута като символ на здраве, богатство и любов.

Убийствено добра комбинация – Шерцингер и Адриана Лима

Преди мача на Григор Димитров с Томас Фабиано много ясно се видя как българинът прибира старателно гривните под лентата за ръка. След това обаче, те блеснаха силно по време на брифинга.

Гривни за късмет пазят Григор Димитров в Мелбърн

В ранните часове на неделния ден, утре, Григор се изправя срещу Франсис Тиафо

Лудият "Танц на победата" на следващия съперник на Григор

Тиафо се закани на Гришо