Григор Димитров остана единственият българин в схемата на сингъл на Garanti Koza Sofia Open. Това стана, след като Димитър Кузманов загуби с 4:6, 3:6 своя мач от първи кръг на турнира срещу №57 в световната ранглиста Робин Хаасе.

Пловдивчанинът бе равностоен на своя съперник в големи периоди от мача, но класата на холандеца оказа влияние в ключовите моменти и след час и 8 минути Хаасе вече бе във втория кръг на турнира.

Двубоят започна лошо за Кузманов, който допусна пробив още в първия гейм. Оттам нататък геймовете вървяха лесно за сервиращите. Българинът бе близо до пробив в осмия гейм, когато стигна до равенство, но Хаасе все пак поведе с 5:3, а след това затвори сета при 6:4.

Втората част започна като първата – с пробив на Хаасе. В петия гейм нов пробив значеше 4:1. Този път обаче Кузманов постигна рибрейк и все пак запази шансове за обрат.

При 5:3 Кузманов сервираше за оставане в мача, а Хаасе реши всичко още тук, оползотворявайки своя втори мачбол.

В следващия кръг Хаасе ще има за съперник победителя от мача между 9-ия поставен Виктор Троицки и турчина Джем Илкел.

Кузманов пък продължава участието си в турнира на двойки, където с Александър Лазов спечелиха първия си мач.


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров?

Направи ни съпричастен с твоите емоции! Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !