Първата ни тенис ракета Григор Димитров започна със загуба сезона на трева. Той допусна поражение в първия кръг на турнира „Куинс Клъб" в Лондон с 4-6, 4-6 от Феликс Оже-Алиасим. Двубоят продължи 1 час и 15 минути, като по един пробив във всяка една от двете части бяха достатъчни на канадския тийнейджър да достигне до успеха. В следващия кръг Оже-Алиасим ще играе срещу Ник Кирьос /Австралия/.

Димитров започна по-добре мача и получи първата точка за пробив в четвъртия гейм. Оже-Алиасим обаче се справи и след дълга битка спечели подаването си. Ключовият момент в сета дойде в седмия гейм, когато Григор трябваше да отрази точка за пробив. Хасковлията допусна двойна грешка и оттук насетне нямаше връщане за него в тази част. Вторият сет стартира по възможно най-лошия начин - с пробив. Последва шанс пред българина да го върне, но Оже-Алиасим реализира ас и последва гейм за 2-0. До края всеки си взимаше подаването, а това означаваше 6-4, 6-4 за канадеца.

Развитието на мача Григор Димитров - Феликс Оже-Алиасим 4:6, 4:6:

Втори сет: Григор Димитров - Феликс Оже-Алиасим 4:6

Оже-Алиасим направи ранен пробив още в първия гейм - 1:0. Канадецът разигра на няколко пъти много добре българина и поведе с 40:15 при неговото подаване. Димитров отрази първата възможност за пробив, но Оже-Алиасим размина Григор в следващата точка и реализира пробива. Канадецът затвърди пробива със сериозни затруднения при подаването си, но поведе с 2:0. Григор Димитров направи добър сервис гейм, в който не влизаше в дълги разигравания и успя да намали изоставането си в резултата - 1:2. Гейм на 0 за Оже-Алиасим и 3:1. Димитров направи силен гейм и продължава да изостава с един пробив - 2:3. Оже-Алиасим изкара две топки в аут, а Димитров завърши гейма със сервис, след като пласира топката на линията. Нов безпроблемен гейм за канадеца, който поведе с 4:2. Григор Димитров продължава да очаква своя шанс. Българинът бе категоричен в своя сервис гейм и спечели на 0, с което сведе изоставането до 3:4. Димитров имаше своя шанс в осмия гейм. При 30:15 за него, той изкара топката в аут, в разиграване, което можеше да му даде две възможности за пробив. След това Оже-Алиасим контролираше ситуацията и с много добри сервиси успя да спечели и да поведе с 5:3. Димитров спечели подаването си и остава с последен шанс да търси пробив в гейма на канадския си съперник - 4:5. Оже-Алиасим не остави никакви шансове на своя съперник и затвори мача с 6:4. 

Първи сет: Григор Димитров - Феликс Оже-Алиасим 4:6

Първата точка в мача бе спечелена от Оже-Алиасим, но след това Димитров бе убедителен в своето подаване. След успешна атака на мрежата Григор спечели първия гейм - 1:0. Канадецът нямаше особени проблеми в своя сервис гейм. Поведе с 40:15, а след това резултатът стана 40:30, но Димитров бе изненадан от отскока на топката и поставеният под номер 8 в турнира изравни резултата - 1:1. Убедителен сервис гейм на Димитров, който спечели подаването си на 0 и поведе с 2:1 гейма. Много оспорван гейм, в който двамата тенисисти направиха няколко много хубави отигравания. Димитров стигна до първата възможност за пробив, но тя бе отразена от Оже-Алиасим. Канадецът срещна затруднения, но все пак успя да изравни резултата – 2:2. Нов силен гейм на Димитров, който спечели на 0 и поведе с 3:2. Оже-Алиасим не срещна затруднения в своя сервис и изравни резултата - 3:3. Много агресивна игра на Оже-Алиасим, която му даде резултат и той стигна до възможност за пробив в сервиса на Димитров – 40:30. Канадецът се възползва от нея и стигна до пробив, с което поведе 4:3. Нов убедителен гейм за Оже-Алиасим, който поведе с 5:3. Димитров направи добър сервис гейм. Българинът направи и първия си ас в мача, с което намали и изоставането си в резултата - 4:5. Оже-Алиасим не остави никакви шансове на Димитров. Канадецът пласира няколко отлични сервиса, с което спечели сета - 6:4.