Александър Зверев постигна втора победа в противопоставянето на Германия и Бразилия за Купа Дейвис, този път с 6:1, 7:5 над Тиаго Монтейро. Така германците, които гостуваха на червените кортове в Рио де Жанейро, спечелиха с 3:1 победи и се класират финалите на купа "Дейвис" през есента – неофициално отборно световно първенство.

В първия си мач Зверев победи Тиаго Сейбот Вилд с 6:4, 6:2, а Монтейро донесе единствения успех на домакините от Бразилия. Но Зверев имаше неприятни емоции с публиката в бразилския мегаполис, които скандираха обидни думи за семейството му.

"Това премина границата", заяви ядосаният Зверев след края на мача, след като публиката намекваше за обвиненията към него в домашно насилие, скандирайки името на бившата му приятелка Оля Шарипова.

Зверев обаче смята, че подобно поведение на публиката е насочено лично към семейството му и каза още: "Когато се отнася до членовете на вашето семейство или когато се отнася до някого, когото обичате, тук минава линията на уважение. Днес тази линия беше прекрачена. И това се случи по време на почти всеки един мач, който играехме".

Оля Шарипова подаде жалба за домашно насилие срещу Зверев – обвинения, които той отрича.

В мача на двойки Германия спечели с 4:6, 7:6 (4), 6:4, като беше представяна от Кевин Кравиц и Тим Пюц срещу Бруно Соареш и Фелипе Алвеш за домакините.

20-годишният Лоренцо Музети класира Италия за финалите, след като спечели петия и решителен мач срещу Словакия. Музети се наложи над Норберт Гомбош с 6:7 (3), 6:2, 6:4 и така Скуадра адзура спечели като гост с 3:2.

Отборът на САЩ също продължава напред след нови две победи и така резултатът срещу Колумбия стана 4:0. Раджив Рам и Джак Сок победиха на двойки Николас Бариентос и Хуан Себастиан Кабал с 6:3, 6:4, а Томи Пол взе и последния сингъл – 7:5, 7:6 (4) срещу Николас Мехия.

Напред продължават още отборите на Казахстан, победил с 3:1 Норвегия, и Белгия, която се наложи с 3:2 над Финландия.