Първата ракета на Великобритания Камерън Нори последва световния №1 Новак Джокович и която изненадващо трябваше да се прости с участието си на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс.

Той беше сразен от френския ветеран Гаел Монфис с 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:3. Нори беше спечелил първия сет с тайбрек, след което поведе с 3:0 гейма във втория и по всичко изглеждаше, че ще се класира. Но настъпи рязък срив в играта му от този момент нататък. Монфис показа невероятно представяне в тайбрека на втория сет, който спечели точка със сервис под мишница, преди да спечели сета в края на зашеметяваща серия от 31 удара.

37-годишният Монфис вложи и доста емоция в мача, предизвиквайки публиката да го подкрепи със себераздаването си. Сега той чака Каспер Рууд, който отстрани на същия етап от турнира Артур Филс, 19-годишен французин. Рууд спечели без особени трудности с 6:2, 6:4.

Намиращият се на 7-о място в ранглистата на турнира Холгер Руне (Дания) се справи с Лоренцо Музети (Италия) с 6:2, 7:6 (5). Иржи Лехечка (Чехия) отстрани номер 5 в ранглистата Андрей Рубльов, след като сложи от първата минута пълен контрол върху мача. Лехечка направи по един пробив във всеки сет и отрази възможностите на руснака за рибрейк, което се оказа напълно достатъчно.

Снимки: Gulliver/GettyImages
37 снимки