Тейлър Фриц победи Ник Кирьос с 6-3, 6-2 само за 50 минути и така продължава напред на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Американецът, №13 в света, направи само една двойна грешка и реализира 3 точки за пробив от седем възможни. На сметката си австралиецът пък записа - 7 аса, 6 двойни грешки и нито една точка за пробив. Той ще срещне руснака Андрей Рубльов, номер 6 в схемата, в следващия етап.

19-годишният Бен Шелтън (САЩ), който участва с „уайлд кард“, записа успех над петия в схемата норвежец Каспер Рууд с 6:3, 6:3 и си уреди двубой с деветия поставен Камерън Нори от Великобритания. Шелтън стана най-младият американец, който побеждава противник от топ 5 от успеха на Анди Родик над водача в ранглистата Густаво Куертен през 2001 година.

Успешно начало в турнира регистрира Стефанос Циципас. Четвъртият в схемата победи Филип Краинович след 6-3, 6-4. Във всеки от сетовете гъркът постигаше пробив в средата на частта, който бе напълно достатъчен на фона на доминацията му на сервис. В целия мач Циципас загуби само осем точки на сервис и закономерно не даде нито една възможност за пробив в целия мач. Следващият му съперник ще бъде Диего Шварцман.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Денис Шаповалов (Канада) се справи с американеца Томи Пол с 3:6, 6:4, 6:3 и ще се изправи срещу водача в схемата Даниил Медведев.

Италианецът Яник Синер преодоля Миомир Кецманович със 7:6, 3:1 и отказване на сърбина, а Роберто Баутиста Агут записа успех над американеца Маркос Гирон с 6:3, 6:3.

В американски сблъсък от втория кръг Себастиан Корда надделя над Франсис Тиафо с 4:6, 6:1, 6:4 и очаква мач с друг сънародник Джон Иснър, който отстрани осмия в схемата Хуберт Хуркач от Полша със 7:6(5), 6:7(5), 6:2.