Изобщо не бе сигурно, че Тейлър Фриц ще участва на турнира в Токио. Американецът даде положителен тест за коронавирус и участието му в японската столица бе под огромна въпросителна. Шампионът от мастърса в Индиън Уелс обаче в последния момент даде негативен тест и получи възможността да играе в Япония. 24-годишният тенисист не само участва в турнира, но и успя да спечели титлата. Във финалния двубой, Фриц се наложи над своя сънародник Франсис Тиафо в два тайбрека, но двубоят напълно отговори на стандартите за финал.

И двамата играха на много високо ниво, но в ключовите моменти, Фриц просто бе по-добрият на корта и заслужено вдигна трофея. Титлата е още по-специална за американския тенис, като благодарение на успеха си, Тейлър Фриц се превръща в първия американец, който достига до топ 10, след Джак Сок през 2017 година.  От днес, първата ракета на Сащ, вече е номер 8 в световната ранглиста, а Фриц е пределно амбициран оттук нататък да върви все по-нагоре.

„Наистина се случи нещо невероятно. Дори не знаех дали ще играя в Токио, а не само, че успях да участвам, но и спечелих титлата. Няма какво да искам повече, имах огромна нужда от този трофей,  за да повярвам още повече в себе си. Последните дни бяха толкова вълнуващи за мен, но най-важното е, че се справих. Сега съм пределно амбициран просто да се изкачвам в ранглистата и много бих се радвал да бъда част от финалите в Торино“, сподели Фриц