Страхотен момент изживяха над 11 хил. зрители в залата в Глазгоу. В благотворителен мач, организиран от фондацията на бившия номер едно Анди Мъри, шотландецът най-после се появи на корта след дългото отсъствие. 

Макар и в шоу-мач, британският номер едно се изправи срещу Роджър Федерер, появявайки се за първи път на корта от Уимбълдън насам. Той все още е далеч от формата си, но поне показа, че болката вече е далеч в миналото. 

Швейцарският Маестро също стъпи на корта също след отсъствие, но далеч по-кратко. Той пропусна само Мастърса в Париж, за да опази гърба си от натоварване, а в Глазгоу показа, че отново е във върхова форма. 

За шоуто, той се облече с традиционен шотландски килт, а пък за забавление на феновете Анди Мъри, шотландецът сложи добре познатата на всички шотландци рижава перука с шапка отгоре и клоунски нос. 

Само за статистиката - Федерер победи след шампионски гейм. В отделните части резултатът беше 6:3, 3:6, 10:7 за него, но едва ли някой се интересува от резултата. Важно беше шоуто. А парите от него ще бъдат дарени на инициативи на УНИЦЕФ, както и за благотворителни каузи в самата Шотландия. 

"Имам още осем седмици до първия си турнир, но се надявам да съм готов за него. Чувствах се добре да изляза на корта след такова дълго отсъствие, надявам се скоро всичко да е наред."

"Дори на тези години Роджър е на върха на тениса и не спира да печели. Това се дължи на страхотните тренировки. Всички казват, че има талант, но той тренира здраво, за да го развива", заяви Анди Мъри след края на мача. 

"Надявам се, че няма да е последният ми път тук. Ако Анди има нужда от мен, бих се върнал, защото обичам да играя за добри каузи. Мъри направи много за Шотландия и тениса. Радвам се, че успях да помогна, беше огромно удоволствие за мен, наслаждавах се до последната секунда. Хареса ми да играя с килт, когато го свалих, се почувствах гол", заяви и  Федерер след двубоя.