Драмата с контузиите на австралийския тенисист Ник Кириос продължава и той обяви, че се отказва от участие в Индиън Уелс поради същия проблем, който го мъчеше в предишните два месеца.

Кириос бе в потока на българската ракета Григор Димитров.

Травмата му в лакътя се прояви по време на Откритото първенство на Австралия, а също така и на мача с Германия за Купа Дейвис през февруари. Номер 20 в ранглистата на АТР достигна четвъртфинал през миналата година на същия турнир, а отпадането от схемата го натъжава.

"Индиън Уелс е един от любимите ми турнири, но просто ръката ми не е готова. Опитах се да се възстановя с почивка, но явно не е било достатъчно отделеното време“, написа Кириос в Twitter.

Щастливият губещ Матео Беретини ще заеме мястото му, като във втория кръг той ще се изправи срещу Даниил Медведев (Русия). В среща от първия кръг Жереми Шарди (Франция) се наложи над Жюлиен Бенето с 6:4, 7:6 (11:9) и ще срещне във втория кръг Фабио Фонини.

Леандро Майер (Аржентина) отстрани 37-годишният ветеран Виктор Естрея от Доминиканската република с 2:1 сета- 4:6, 6:4, 6:1, а германецът Миша Зверев победи Михаил Кукушкин от Казахстан с 6:3, 4:6, 6:1.