Водачът в схемата Новак Джокович се класира за финала на турнира на твърди кортове в Аделаида (Австралия) с награден фонд 642 735 долара. В сблъсък между двама бивши номер 1 в световната ранглиста на АТП сърбинът  победи Даниил Медведев с 6:3, 6:4 за 84 минути.

Сърбинът направи по един пробив в двата сета и затвори двубоя с първия си мачбол. Той дори имаше здравословни проблеми по време на двубоя и поиска медицинска помощ заради дискомфорт в бедрения мускул на левия крак. Джокович дори изпалзва правото си за медицински таймаут, като в компанията на лекаря се прибра до съблекалнята, но при връщането си на полето отново демонстрира високата си класа.

В спора за титлата утре Джокович ще срещне Себастиан Кодра (САЩ), който елиминира Йошохито Нишиока със 7:6(5), 1:0 и отказ на японеца поради контузия. 
 
Корда проби подаването на Нишиока в първия гейм на втория сет и японският левичар поиска медицинско прекъсване за лечение на контузия на крака. Нишиока се завърна, за да играе още няколко точки, преди да се оттегли от двубоя.