Защитаващият титлата си и водач в мъжката ранглиста Новак Джокович отново доказа, че трудно може да има конкуренция в тениса в момента и спечели без никакви проблеми и турнира в Индиан Уелс.

На финала той размаза канадеца и 12-и в схемата на турнира Милош Раонич с 6:2, 6:0. 28-годишният сърбин вдигна безпрецедентна пета титла на този турнир, след като на шега проби сервиса на противника си два пъти в първия сет и три пъти във втория. Джокович приключи мача за час и 17 минути и увеличи личния си актив през тази 2016-а година на 22 победи и 1 загуба. Отделно от това, той изравни и рекорда на Рафаел Надал в турнирите Мастърс 1000 с 27-ата си спечелена титла днес.

Джокович се справи със същия този Надал на полуфинал със 7:6 (5), 6:2, а днес постигна шеста победа от шест срещи с Раонич. За сърбина това е трета поредна титла в калифорнийския курорт и общо пета, с която той удари в земята рекорда на Роджър Федерер от четири победи в Индиан Уелс. Освен категоричното превъзходство в статистиката, днешният победител от самото начало на мача показа, че ще играе и заради публиката.

В първия гейм той си позволи елегантно с лоб да прехвърли 196-сантиметровия Раонич, а публиката изпадна в екстаз и от следващото му почти от място прецизно връщане по диагонала. Странното за 25-годишния канадец беше, че той не успя да разгърне силното си оръжение- началния удар, малко преди края на първия сет поиска и медицински таймаут. Но това не му помогна особено и едва в петия гейм на втората част имаше шанс да вземе подаването си, но това не се случи./БТА