Началото на сезона на клей за Новак Джокович не бе добро, след като загуби откриващия си сблъсък в Монте Карло, но с всеки изминал двубой той все повече се приближава към най-добрата си игра, което важи в пълна степен и за Мастърса в Рим.

Новак изнесе поредното си впечатляващо представяне в италианската столица и въпреки че срещу себе си имаше Феликс Оже-Алиасим, все пак съумя да надделее със 7:5 7:6(1), за да си осигури място в полуфиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с Каспер Рууд.

С днешния си успех балканецът си запазва лидерската позиция в световната ранглиста, което означава, че в понеделник ще започне своята седмица №370 на върха на класацията на АТР. Още от самото си начало двубоят бе изпълнен с динамични разигравания от основната линия, в които канадецът бе по-агресивният от двамата и често можехме да видим мощни и дълбоко пласирани удари от неговата ракета, предизвикващи грешки от световния №1.

Втората част също стартира с поредица от лесно спечелени подавания от сервиращите, преди да дойде време за шестия гейм, който ни предложи страхотна битка и зададе тон за оставащото време от срещата. 20-кратният шампион от Шлема се бе превърнал в същинска стена и връщаше абсолютно всичко. И въпреки че Алиасим показа характер, спасявайки три брейкбола, то при четвъртата си възможност сърбинът имаше отговор на всеки опит за атака на съперника и след тежко разиграване, завършило с ювелирно изпълнение на прехвърлящ удар, пробивът стана факт.

В тайбрека, водачът в ранглистата установи пълна доминация, изваждайки на показ най-доброто от играта си. Той не остави никакви съмнения относно това кой заслужава победата по-силно, и съвсем скоро можеше да ликува с крайната победа.

Tennis.bg