Алекс де Минор се класира за осминафиналите на силния турнир в Пекин, след като преодоля Анди Мъри след тежка трисетова битка, продължила над два часа и 50 минути, за крайното 6:3, 5:7, 7:6 (6).

Откриващият сет започна с ранен пробив на сметката на австралиеца, като той не изпусна контрола до края на първата част.

Във втората шампионът от 2016 напомни за себе си с пробив за 4:2, който обаче моментално бе върнат от 12-ия в света. Все пак, Мъри взе своето във втория сет, след като спаси точка за пробив в 11-ия гейм, преди да пробие за възстановяване на паритета.

В заключителния трети сет шотландецът изпусна победата, след като водеше с 4:1 и имаше два мачбола при 5:2 в своя полза и сервис на съперника. Де Минор спаси и двете точки, а впоследствие стигна до пробив при сервис на Мъри за място в следващия кръг. Съдбата на сета бе решена в тайбрек, в който австралиецът поведе с 5-2 точки, но британецът взе следващите четири, за да стигне до трети мачбол. Де Минор обаче имаше последната дума, правейки на свой ред серия от три поредни точки, за да сломи съпротивата на трикратния шампион в турнирите от Големия шлем.

Двамата играха силно на сервис, като Де Минор направи две непредизвикани грешки повече от съперника - 16 на 14, но и значително повече уинъри от Мъри - 40 срещу 26. На осминафиналите австралиецът ще играе с победителя от срещата между американеца Томи Пол и втория поставен Даниил Медведев.

Юго Умбер, Матео Арналди, Томас Мартин Ечевери и Алехандро Давидович Фокина също намериха място във втория кръг на надпреварата от сериите ATP 500 в китайската столица.