Руснакът Даниил Медведев спечели 15-а титла в кариерата си. Бившият водач в световната ранглиста триумфира в надпреварата в зала във Виена от сериите АТП 500.

Във финала Медведев се наложи над канадеца Денис Шаповалов с 4:6, 6:3, 6:2 за 2 часа и 19 минути игра. По този начин той спечели втори трофей този сезон след титлата в Лос Кабос.

Шаповалов бе този, който започна по-добре във финала. Канадецът бе повел с 4:1 гейма с два пробива, когато водачът в турнирната схема Медведев показа признаци на събуждане. Руснакът веднага върна един от пробивите, но не успя да направи обрат и първият сет отиде на сметката на Шаповалов.

В началото на втория сет ролите се размениха и Медведев поведе с 4:1 гейма с два пробива, което му позволи бързо да възстанови равенството в мача. В решителния трети сет обаче инерцията бе изцяло на страната на руснака, който поведе с 5:1 гейма и макар да пропусна шест мачбола, при седмия успя да сломи съпротивата на съперника си.

За победата Медведев ще вземе близо 440 000 евро от наградния фонд от общо 2,350 милиона евро, както 500 точки за световната ранглиста, с които от понеделник се изкачва до трета позиция в нея.