Стефанос Циципас се класира за осминафиналите на тенис турнира от сериите АТП 500 в германския град Хале, след като постигна труден успех над Бенжамен Бонзи в три сета – в отделните части 7-6 (1), 1-6, 6-3, за близо два часа игра.

Първата ракета на Гърция поведе в резултата след страхотно проведен тайбрек, в който дръпна на бърза ръка с 6-0 точки и до края му загуби само една, за да се доближи на сет от крайния успех. Френският му опонент обаче, 52-и в световната ранглиста, отвърна с чудесна игра и проби подаването на втория в схемата цели три пъти срещу един брейк в сервис геймовете си, за да изравни частите. В третата обаче класата и опитът на Циципас си казаха думата и той дочака своя миг в четвъртия гейм, който направи и единствения пробив в сета, оказал се достатъчен за победата.

Гъркът направи 14 аса и спаси 7/10 от възможности за пробив пред Бонзи, който също сервира силно, губейки само седем точки на първи сервис за целия мач, но се пропука в ключов момент в третия сет и не успя да се завърне в играта. Циципас ще играе в спор за място на четвъртфиналите с Ник Кирьос в крайно интригуващ сблъсък, след като австралиецът елиминира представителя на домакините Даниел Алмайер в два сета.

Напред продължиха още Феликс Оже-Алиасим, Себастиан Корда, Талон Грикспор, Хуберт Хуркач и Карен Хачанов, който спечели трисетова битка със сънародника си Аслан Карацев.