Гръцкият тенисист Стефанос Циципас надви трудно Андрей Рубльов с 2:1 сета [6:1, 4:6, 7:6 (6)] във втората си среща от финалния Мастърс за годината в английската столица Лондон.

Мачът стартира отлично Циципас, който проби на два пъти съперника в първия сет и го взе скоропостижно с 6:1 за едва 19 минути игра.

Във втория обаче руснакът показа съвсем друго лице. Първо успя да спаси пробив при 3:3, а след това на свой ред взе подаването на проби Циципас в последния гейм, с което си осигури и изравняването на сетовете с 6:4 за 36 минути.

В решителния сет всичко вървеше гейм за гейм, като Циципас пропусна шанс четири точки за пробив при резултат 1:1. Всичко трябваше да се реши с тайбрек, като Циципас успя да стигне до до победата с два минипробива при 6:5 в полза на руснака и убедителен сервис гейм в своя полза за крайното 8:6.

С тази победа гръцкият №1 записа първи успех след загубата в първия кръг от Рафаел Надал. И двамата имат по една победа и загуба и именно те ще спорят за място на 1/2-финалите в следващия двубой помежду им в четвъртък.