Алехандро Давидович Фокина и Стефанос Циципас излизат в битка за трофея в Монте Карло. Двубоят на централния корт „Рение III” започва в 15:30 часа днес и ще може да го гледате пряко в ефира на MAX Sport 1.

Това ще е трети сблъсък между двамата, като досега Циципас е абсолютен доминант с два успеха. Една от въпросните срещи бе именно в Монте Карло през миналата година. Тогава Фокина се отказа при изоставане от един сет.

22-годишният испанец изуми всички с представянето си в Княжеството. В жертва на Фокина паднаха Маркус Хирон, 20-кратният шампион от Шлема Новак Джокович, Давид Гофен, шампионът от Индиън Уелс Тейлър Фриц и първата ракета на България Григор Димитров.По пътя към финала испанецът загуби три сета – срещу Димитров, Фриц и Джокович.Това, също така ще е първи финал на ниво Мастърс за №46 в ранглистата на ATP. 

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Гръцкият тенисист пък излиза за втори пореден път в последния двубой на турнира в Монте Карло. Преди 12 месеца Циципас победи Андрей Рубльов в последователни сетове и сега ще защитава с цената на всичко титлата и точките, които завоюва.Петият в ранкинга на ATP се представя не по-малко впечатляващо от своя съперник до този момент в надпреварата. Гъркът отстрани двама клей специалисти – Фабио Фонини и Диего Шварцман по пътя си, а на полуфинал бе елиминиран и Александър Зверев след категорична победа с 6:4, 6:2.

Ще завърши ли приказката на Фокина с титла или Циципас ще запази трофея от Княжеството, ще разберем този следобед!