Стефанос Циципас и Александър Зверев се класираха за осминафиналите на тенис турнира в Рим, след като спечелиха днес доиграванията на срещите си съответно с Лоренцо Сонего и Джей Джей Улф.

Петият в схемата Циципас отстрани представителя на домакините Сонего след успех с 6-3, 7-6 (3). Гъркът се нуждаеше от един пробив, за да спечели откриващия сет, а след това бе по-солиден от италианеца в тайбрека на втория, за да стигне и до крайната победа. По-късно тази вечер, Циципас отново ще бъде на корта и негов опонент пак ще бъде играч от Италия – Лоренцо Музети, който сломи съпротивата на Франсис Тиафо след обрат с 5-7, 6-4, 6-3.

Зверев, 19-и поставен в турнира, сложи край на участието на американеца Улф след 6-4, 7-5. Двата сета започнаха по идентичен начин – с пробив за германеца, но разликата във втория беше, че Улф върна моментално брейка. Все пак, по-класният от двамата тенисисти стигна до нов брейк, след който сервира успешно за край на срещата. По-късно днес, Зверев ще играе с третия в схемата Даниил Медведев в спор за място на четвъртфиналите.

Gulliver/GettyImages
7 снимки

Холгер Руне пък е съперникът на действащия шампион Новак Джокович в последните осем на надпреварата. Това стана ясно, след като младият датчанин елиминира Алексей Попирин от Австралия с 6-4, 5-7, 6-4 за близо три часа игра.

Gulliver/GettyImages
23 снимки