Шампионът от последните две издания Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло.

Гръкът, който е номер 2 в схемата, се наложи над непоставения чилиец Николас Хари с 6:3, 6:4 за час и 34 минути игра.

Циципас направи осем аса и допусна само четири непредизвикани грешки в целия мач, докато Хари сбърка цели 18 пъти в ситуации, в които това можеше да се избегне.

По този начин Циципас ще очаква победителя от мача между американеца Тайлър Фриц и чеха Иржи Лехечка, за да разбере съперника си за място на полуфиналите.

Напред в турнира продължава и номер 5 Андрей Рубльов. В изцяло руски сблъсък той спечели със 7:6(4), 6:2 над Карен Хачанов.

Първият сет на мача бе напълно равностоен и нито един от двамата тенисисти не стигна дори до точка за пробив.

В началото на тайбрека обаче Хачанов допусна две непредизвикани грешки на свой сервис и се оказа с изоставане от четири точки, което не успя да преодолее.

Вторият започна с пробив на Хачанов, като в тези минути на корта имаше доста силен вятър. Това определено повлия на играта и след смените на полето последва пробив и за Рубльов. Той му даде допълнително самочувствие след спечеления първия гейм и му позволи малко след това да направи още два пробива, с които да затвори мача.

БГНЕС / BGNES
12 снимки

На четвъртфиналите Рубльов ще срещне квалификанта Ян-Ленард Щруф. Германецът поднесе изненадата на деня, като отстрани с 6:1, 7:6(6) поставения под номер 4 и двукратен финалист в турнирите от Големия шлем норвежец Каспер Рууд.

Италианецът Яник Синер също трябваше да спасява мачбол, но за да направи обрат и да победи поляка Хуберт Хуркач с 3:6, 7:6(6), 6:1. В четвъртфиналите Синер ще срещне победителя от двойката между сънародника си Лоренцо Музети и водача в световната ранглиста Новак Джокович от Сърбия.

Gulliver/Gettymages
19 снимки

 

БТА / Автор: Георги Крумов