Първа българска победа на Garanti Koza Sofia Open! Тя дойде във втория ден на турнира, след като нашата двойка Димитър Кузманов/Александър Лазов победи специалистите на двойки Ариел Бехар (Уругвай) и Андрей Василевски (Беларус) след 6:4, 6:7(9) и 10:7 в шампионския тайбрек.

Националите ни за Купа Дейвис оправдаха доверието след получената покана от организаторите и изиграха прекрасен мач, в който надиграха своите съперници.

В първия сет един пробив бе достатъчен за успеха, а в същото време българите спасиха точките за пробив на съперника.

Във втората част предимството на Кузманов и Лазов бе налице, но те пропуснаха отлична възможност при 40:0 в подаването на съперниците при 3:3. В последствие още един брейкбол отлетя бързо, а в тайбрека българите пропуснаха два мачбола.

Атрактивен кипърец се оттегли от турнира в София

Бехар и Василевски се добраха до шампионски тайбрек, но в него Кузманов и Лазов бяха перфектни и след 10:7 се поздравиха с първата си победа на АТП ниво.

Така те си осигуриха по 45 точки за ранглистата и ще си разделят 4260 евро от наградния фонд.

На четвъртфиналите техни съперници ще бъдат победителите от мача между вторите поставени Мате Павич/Александер Пея и Робин Хаасе/Филип Печнер.

В програмата за деня следва друг мач с българско участие. Младокът Александър Лазаров излиза в "Арена Армеец" срещу Раду Албот от Молдова.

Водачът в квалификациите с поражение на Sofia Open

Григор за трудния път обратно към върха и големите цели

Гришо ще играе в ATP турнир, а не в Холивуд!


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !