Марин Чилич показа сериозна концентрация и победи Александър Бублик със 7:6 (6), 7:5, за да се класира на четвъртфинал в турнира по тенис Куинс с награден фонд 2,1 милиона долара. В друга среща от турнира пък Томи Пол преодоля номер 6 в схемата Денис Шаповалов с 6:4, 2:6, 6:4.

Поставеният под номер 7 Чилич, който е и два пъти шампион на този турнир, изоставаше с 0:5 в тайбрека на първия сет. Но в крайна сметка успя да се спаси и да вземе допълнителната част с 8:6. Във втория сет хърватинът поведе с 3:0, но допусна пробив и мачът се изправни при 4:4. Двойна грешка казахстанеца Бублик обаче се оказа решаваща за крайния изход и с втория си пробив във втория сет опитният Чилич продължава напред в 15-ото си участие на турнира.

Следващият съперник на 33-годишния Чилич е Емил Руусувуори , който пък се справи също в два сета с Джак Дрейпър със 6:2, 7:6 (2).

В друга среща от осминафиналите Алехандро Давидович Фокина се справи с Алекс де Минор с 4:6, 6:4, 7:5.

"Основната ми задача в мача с Алекс беше да запазя концентрация през цялото време. Плез втората част играта наистина беше непредвидима, след като ударите му започнаха да стават насочени в изненадваща посока, разказа Чилич след мача.