България е на победа от завръщане във втора група на БНП Париба Купа "Дейвис". Решителният плейофен дуел с Ирландия започна с драматична  победа на Димитър Кузманов, който се наложи с 4:6, 6:3, 7:6 (6) над Сам  Бари след 3 часа игра.

Мико за пореден път демонстрира  изключителен характер и успя да обърне мача, след като изоставаше с 2:4  гейма във финалния трети сет. В решаващия тайбрек той пропусна два последователни мачбола, но успя да затвори срещата при  третия опит след късметлийска намеса на мрежата, която направи топката  на българина невъзможна за отразяване.

Във втория мач на единично ще се изправят първите ракети на България и  Ирландия – Александър Лазов и Джеймс Макгий, като успех за левичаря от  Пазарджик ще осигури на родните тенисисти завръщане във втора група на  неофициалното световно отборно първенство по тенис.

"Отново си направих сам мача труден. Имах два мачбола, не успях да ги  реализирам. След това късметът беше на моя страна при последната точка.  Щастлив съм от победата, това е един от тези двубои, които никога няма  да забравя", коментира след срещата Кузманов.