България е на победа от класиране за полуфинал в III група на БНП Париба  Купа „Дейвис”. „Лъвовете” започнаха с успех решаващия дуел с Гърция,  след като Димитър Кузманов надви с 2:1 сета Харалампос Капоянис (№1558).  Мико направи пълен обрат – 6:7 (6), 6:2, 6:4 след близо два часа игра и  половина игра на първи корт в „Санта Марина”, Созопол. 

Така България може да си подпечата успеха още след втория сингъл, в който Александър Лазов ще се изправи срещу Йоанис Стериу (№1125).

При победа воденият от капитана Тодор Енев отбор ще се класира за  полуфинал, който е с цената на плейоф за изкачване във II група на  отборния турнир. По всяка вероятност съперник там ще бъде Ирландия.

„Не съм доволен от играта си. Пак си направих сам нещата трудни за мен,  за втори пореден мач си усложнявам положението. От друга страна обаче се  радвам, че поведохме с 1:0 победи”, коментира Кузманов след срещата.

„Мачът беше тежък, но аз съм добре подготвен физически и ще бъда готов  да играя и утре. Надявам се сега Александър Лазов да спечели и да си  подпечатаме място на полуфиналите в събота”, каза още Мико.