Британецът Камерън Нори поднесе една от огромните изненади за Купа Дейвис, след като навакса изоставане от два сета пасив и пробив в третия, за да победи Роберто Баутиста Агут и да изравни резултата в сблъсъка с Испания.

№114 в света Нори се бори невероятно за 4:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2 над №23, и то на клея в Марбея.

За Нори това бе дебют за Купа Дейвис, както и първият му професионален мач на клей изобщо и първи мач, в който играе повече от три сета. Всичко това обаче нямаше значение за вдъхновения Нори, който е професионалист едва от миналия май.

По-рано през петъчния ден Лиъм Броуди също се представи добре, но загуби с 3:6, 4:6, 6:7(6) срещу Алберт Рамос-Виньолас.

По всичко изглеждаше, че Испания ще вземе втора победа, след като Баутиста Агут поведе с 3:2 и пробив в третия сет. Само че Нори не се предаде, спечели следващите 4 гейма, а в четвъртата и петата част категорично бе по-добрият на корта.

В събота е важният мач на двойки, в който Джейми Мъри и Доминик Инглот срещат Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо Буста.

Великобритания е без контузения Анди Мъри и полуфиналиста на Аустрелиън Оупън Кайл Едмънд, който също се възстановява от травма. Испания е без Рафа Надал, но пък и петимата в отбора са в топ 40 на световната ранглиста.