Американецът Брендън Накашима и чехът Иржи Лехечка се класираха за полуфиналите на турнира "Следваща генерация" в Милано, който събира осем от най-добрите млади тенисисти в света.

Накашима спечели група "А", след като се наложи с 4:3 (4), 4:2, 4:1 над италианеца Франческо Пасаро за едва 63 минути.

Американецът, който е номер 49 в света, бе затруднен само в първия сет, в който се наложи след тайбрек със 7:4 точки. В останалите два сета Накашима имаше сериозно предимство и показа защо е със 70 места пред съперника си в класирането на световната ранглиста на АТП.

На полуфиналите Накашима ще играе със завършилия на второ място в група "В", който ще бъде определен в пряк сблъсък между британеца Джак Дрейпър и италианеца Лоренцо Музети.

С шансове да спечели титлата, която през миналата година бе вдигната от Карлос Алкарас, е и Иржи Лехечка. Чехът спечели с 4:3(5), 4:1, 4:3(4) срещу друг представител на домакините - Матео Арналди, за точно 80 минути игра.

Подобно на Накашима, Лехечка нямаше сериозни трудности срещу Арналди, като единствено в първия сет трябваше да отрази три брейкбола и още два в третия сет. В двата тайбрека обаче той показа повече концентрация в края и така успя да ги спечели.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

За място на финала Лехечка ще играе с швейцареца Доминик Щрикер, който е първи в група "В".

Наградният фонд на турнира в Милано е 1,4 милиона долара.