Бившият №1 в двойковия формат на тениса Кен Флах почина на едва 54 години след кратко заболяване. Флах бе един от водещите играчи на двойки през 1980-те години като спечели 4 титли от Големия шлем и златен медал от Олимпиадата в Сеул 1988.

Само преди седмица Флах играеше любимия си голф в Калифорния, а по-късно през деня се е разболял от бронхит, който в рамките на 4 дни се превръща
а в пневмония и сепсис. В понеделник вечер Флах е починал, заобиколен от семейството си.

"Кен ни бе взет прекалено рано и неговата внезапна смърт е истински шок за всеки в тениса. Бивш №1 на двойки, Кен ще бъде запомнен като един от великите американски играчи на двойки в историята на нашата игра. От името на АТР, изпращам нашите най-дълбоки съболезнования към неговото семейство в това трудно време", заяви шефът на АТР Крис Кърмоуд.

Флах стана №1 в света на 14 октомври 1985 година и бе на върха 5 седмици. Заедно с неговия партньор Роберт Сегусо, Флах записа 352-130 от 1983 до 1995-а, печелейки 28 титли, включително и две на Уимбълдън и една на US Open. С Рик Лийч Флах спечели още един трофей от US Open като завърши кариерата си с 34 титли и 24 загубени финала. Има и титли на Уимбълдън и Ролан Гарос в смесените двойки заедно с Кейти Джордан. На сингъл Флах бе достигнал до №56.