Защитаващият титлата си Матео Беретини се класира за полуфиналите на турнира по тенис на трева в Куинс Клъб в Лондон.

Италианецът, който е поставен под номер 2, се наложи с 6:4, 6:2 над американеца Томи Пол и продължава без загуба след завръщането си от тримесечно лечение на контузия в ръката. Беретини, който през миналата седмица триумфира на турнира в Щутгарт, ще играе на полуфиналите с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

Ван де Зандсхулп, който в предишната фаза отстрани Григор Димитров, се справи на четвъртфиналите с испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:2, 6:4 за едва 74 минути игра.

В другия полуфинал в събота съперници ще бъдат Марин Чилич и Филип Крайнович.

Хърватинът Чилич, който достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос", продължава с възхода си от последните седмици с победа със 7:6(2), 6:4 над Емил Руусувуори от Финландия.

Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ имаше контрол над целия мач. В първия сет той не допусна пробив, а в тайбрека даде едва две точки на по-младия си съперник. Във втория сет Чилич поведе с 5:1 гейма и макар да позволи на Руусувуори да стопи част от аванса му, до обрат не се стигна.

Сърбинът Крайнович имаше повече затруднения срещу представителя на домакините Райън Пенистън, но в крайна сметка го победи с обрат след 4:6, 6:3, 6:3 за 2 часа и 9 минути игра.