Алекс де Минор и Ник Кириос показаха забележителен характер в мача на двойки и успяха да прекършат британците Джейми Мъри и Джо Солсбъри с 3:6, 6:3, 18:16. 

Отборът на Австралия се нуждаеше от пет мач-пойнта, за да троумфира. По-рано Ник Кириос спечели на сингъл за домакините, а Дан Еванс изравни резултата за Великобритания.

Капитанът на Австралия Лейтън Хюит след края на мача скочи върху раменете на Кириос, който на старта се наложи над Камерън Нори с 6:2, 6:2.

След него обаче Де Минор загуби втория сингъл, който продължи 3 часа и 23 минути. Дан Еванс възстанови надеждите на Великобритания, която излезе от групата на България, със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (2). Де Минор спаси четири мач-пойнта с надеждата да осигури първи полуфинал на родината си в новия турнир.

Хюит реши да даде шанс на Де Минор да се докаже и ги пусна в двойка с Кириос, след като Крис Гучионе и Джин Пиърс бяха непобедени и в трите си мача в групата.

Австралийците ще играят на полуфинала срещу победителя от мача между Испания с Рафаел Надал и Белгия. Австралия няма загуба в трите си мача в групата и сега регистрира четвърта поредна победа./БТА