Бившият номер 3 в световната ранглиста по тенис при мъжете Доминик Тийм отпадна в първия кръг на турнира в Белград (Сърбия) от сериите АТП 250 с награден фонд 534 555 евро.

28-годишният австриец претърпя поражение от австралиеца Джон Милман с 3:6, 6:3, 4:6 в мач, продължил два часа и 35 минути. Така Тийм, който към момента заема 54-о място в ранглистата, отпада на старта на втори пореден турнир след като загуби в първия кръг и на надпреварата в Марбея (Испания). Това бе първи двубой в състезание на ниво АТП за шампиона от Откритото първенство на САЩ през 2020 година от 10 месеца насам. Следващото участие за австрийския тенисист ще е в Ещорил (Португалия).

Милман, който заема 80-ата позиция в световната ранглиста, поведе с 3:1 в първия сет, а впоследствие с 5:2 и взе аванс в мача. Доминик Тийм подобри представянето си във втората част и с един пробив стигна до 6:3, с което изравни резултата. Третият сет се развиваше равностойно преди австралиецът да пробие подаването на противника за крайното 6:4. Джон Милман ще играе срещу представителя на домакините Миомир Кецманович във втория кръг.

Сърбинът Ласло Джере се справи със сънародника си Хамад Меджедович с 6:4, 7:5 за час и 23 минута игра и във следващия етап ще се изправи срещу водача в схемата Новак Джокович. Лидерът в ранглистата почива в първия кръг.

Напред след победи на старта продължиха още чехът Иржи Лехецка, бразилецът Тиаго Монтейро и руският тенисист Роман Сафиулин.