Световният номер едно в мъжкия тенис Анди Мъри се класира на финала на Мастърса в Лондон след уникална драма и маратон в мача с Милош Раонич от полуфиналите. Той направи пълен обрат, за да надделее с 2:1 сета след 5:7, 7:6, 7:6. 

Двамата останаха на корта близо четири часа, като в крайна сметка нервите на шотландеца останаха по-здрави и той ще има шанса да опази първото си място в ранглистата и за края на годината. 

Първият сет беше изключително оспорван, като през цялото му времетраене по-близо до успеха беше Раонич. Той пропиля общо четири възможности за пробив в два различни гейма, но в крайна сметка не успя да се възползва от тях. 

Но по-добрата му игра даде резултат в 11-ия гейм. Тогава пред него се откриха нови два шанса за пробив, като реализира още първия от тях и дръпна с 6:5. Впоследствие затвори частта на свое подаване и след 7:5 дръпна с 1:0. 

След това мачът стана на живот и смърт за Мъри. Обаче той допусна ранен пробив още в третия сет, но успя да го върне веднага и не допусна Раонич да се откъсне. След това единствените други шансове за пробив в този сет бяха пак за британеца в шестия гейм, но канадецът ги спаси и в крайна сметка се стигна до тайбрек. 

В него световният номер едно направи ранен минипробив и в крайна сметка той запази аванса си до 5:4. Съперникът му го върна, но допусна още един за 5:6 и на свой сервис Мъри затвори сета след 7:5 в тайбрека и изравни за 1:1. 

Така всичко се реши в изключително драматичен трети сет. Той вървеше без пробиви до 4:4, когато се разигра истински трилър. Първо Мъри проби за 5:4, но Раонич успя да го върне веднага за 5:5. Пак шотландецът проби и поведе с 6:5, като пак сервираше за мача, но пак допусна да бъде пробит и всичко се реши в тайбрек. 

А и той беше истинско зрелище. Мъри дръпна с 5:3 и с минипробив аванс, но го загуби. След това той пропиля три мачбола, а и му се наложи да спасява един при 8:9 в полза на Раонич. Мъри обаче показа шампионски дух и наниза три поредни точки за 11:9 и спечели гейма, сета и мача, за да се класира на финала. 

Той чака съперника си след късния мач от полуфиналите тази вечер между Новак Джокович и Кей Нишикори. Ако сърбинът падне, Мъри си гарантира първото място за края на годината. Ако Ноле стигне финала, двамата ще определят лидера до 2017 г. в директен сблъсък.