Рафаел Надал загуби в първи кръг от Томи Пол с 2:1 сета (3:6, 7:6, 6:1) на Мастърса в Париж. Испанецът поведе в резултата, но американецът успя да се мобилизира и да направи пълен обрат, за да отстрани именития си съперник. Следващия противник на Пол ще бъде Пабло Кареньо-Буста от Испания.

Първият сет започна с проблеми при сервис гейма на Надал, но той успя да го спечели на 30. При 2:1 за Пол, испанецът бе пробит, но моментално успя да върне пасива си в подаването на американеца, който не успя да сервира добре. Последваха няколко гейма, в които сервиращите нямаха проблеми и бяха категорични. При 4:3 Пол отново допусна да бъде пробит и така Надал сервираше за сета, като успя да го спечели на 30, а съответно и сета - 6:3.

Втората част отново ни предостави пробиви в трети и четвърти гейм. Първо Рафаел Надал успя да вземе преднина, след като от втория опит реализира брейк бол. Неубедително сервиране от испанеца доведе до 0:40 и още при първата възможност американецът изравни, а после успя и да затвърди. Надал бе изправен пред нови две точки за пробив в следващия си сервис гейм, но запази самообладание и изравни за 3:3. Последва нова серия от убедителни сервис геймове за двамата, като се стигна до 5:4, когато Пол имаше сет бол на сервис на противника, но Надал успя да го неутрализира, печелейки подаването си.

Стигна се и до тайбрек във втория сет, в който още от началото Пол поведе и направи своя аванс комфортен до 6:3. Надал успя да отрази единия сетбол, но при 6:4 Пол бе категоричен и реализира, за да изравни сетовете.

В последния сет Надал явно вече се бе предал, личеше си, че движението му по корта не е оптимално. Още при първия му сервис гейм той бе пробит. Стигна се до 2:1, а испанецът имаше брейк бол, но не успя да го реализира. При 3:1, Пол получи нови две точки за пробив и се възполва още при първата, за да направи 4:1, а после и да затвърди с добро сервиране за 5:1. Надал сервираше за оставане в мача, но Пол бе уверен и натисна веднага, а като получи мачбол на сметката си, американецът бе безпощаден - 6:1.