Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите на силния турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като надигра Стефанос Циципас в два сета – в отделните части 7-5, 6-3, за около един час и 50 минути игра.

18-годишният талант от Испания изоставаше с 2-5 в откриващия сет, преди да наниже пет последователни гейма на сметката си. Това пречупи до огромна степен съпротивата на петия в света грък, който стартира със загуба на подаването си втората част, а след това инкасира още един брейк, с който Алкарас сложи точка на спора. Тийнейджърът спаси седем от осемте възможности за пробив пред Циципас и ще спори за място на втори пореден полуфинал в турнирите от Мастърс 1000 срещу сърбина Миомир Кецманович, който елиминира шампиона на Индиан Уелс Тейлър Фриц след обрат в три сета.

Руснакът Данийл Медведев се приближи на успех от завръщане на върха в мъжкия тенис, след като надигра представителя на домакините Дженсън Бруксби със 7-5, 6-1. Американецът сервираше за сета при 5-4 в своя полза, но се пропука и оттам-насетне Медведев му даде само един гейм. Руският тенисист ще се изправи срещу действащия шампион в Маями Хуберт Хуркач в спор за място на полуфиналите, след като полякът отстрани южноафриканеца Лойд Харис.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Четвъртфиналите в долната половина на схемата противопоставят Яник Синер и Франсиско Черундоло от Аржентина, който дебютира на такава фаза от Мастърс 1000, и Каспер Рууд срещу втория в схемата Александър Зверев.